Lijepa naša Sava

nagrade

Prikaz na karti

Josipa Jurja Strossmayera 184, Bošnjaci

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo „Baotić“

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo „Baotić“ zapravo bi bilo točnije nazvati obiteljskim pčelarstvom, jer je osnovna djelatnost te obitelji iz Bošnjaka upravo pčelarstvo. Obitelj Baotić neke je od pčelinjaka smjestila u neposrednoj blizini rijeke Save, gdje vrijedne pčele mogu uživati u obilju različitoga bilja, a pčelinjake i inače smješta samo na pažljivo biranim lokacijama. Proizvodnja visokokvalitetnoga meda u nezagađenoj prirodi svakako je najbolja preporuka za ovo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo. Ljubiteljima meda nudi se kestenov, bagremov, suncokretov, lipov i cvjetni med, med uljane repice, šumski i glogov te amorfin med.  Osim meda, u ponudi su naravno i drugi pčelinji proizvodi, poput propolisa, cvjetnoga praha, voska i pčelinjih zajednica.

Ponude - Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo „Baotić“

Ponuda

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo „Baotić“

 

Pavo Baotić i njegova obitelj iz Bošnjaka kraj Županje pčelarstvom se bave već 11. godinu i s njihovih 200 košnica ono je postalo sasvim ozbiljan obiteljski biznis. Osim klasične ponude nekoliko vrsta meda, obitelj Baotić od meda radi baš sve: medicu, med s orasima, višnjama, kakaom, lanenim ili bučinim sjemenkama, zatim propolis kapi, cjetni prah te razne posebno zdrave vrste meda – med s cvjetnim prahom ili s matičnom mliječi te med u saću. U projekt Lijepa naša Sava uključeni su od samog početka i s radošću odlaze na svaki sajam. Budući da se Bošnjaci nalaze tih uz Savu, Pavo Baotić kaže da je baš ona zaslužna za kvalitetu njihovog meda – jer, gdje ima vode, ima više vlage i raznolikog bilja koje luči više nektara od kojeg pčele prave med. 

 

Kontakt: Strossmayerova 184 Bošnjaci, 032/845377

 

Ponuda

OPG Pčelarstvo Baotić

Zavisno od pčelinje paše i sastava medonosnog bilja, postoji više vrsta meda. Svaki med je dobar za određene tegobe. Ako se ne može osigurati željeni med, dobar je i obični, miješani, ali pod uslovom da je prirodni-pčelinji. Osnovni proizvodi obitelji Baotić su med, propolis, cvjetni prah, vosak, pčelinje zajednice, a kvalitetu meda osigurava činjenica da se proizvodi u ekološki čistim i nezagađenim područjima.

Među bogatom ponudom meda obitelj Baotić nudi bagremov med, kestenov med, suncokretov med, lipov med, cvjetni / livadni med, med od uljane repice, medljikovac / šumski med, amorfa, glogov med.

 

OPG Pčelarstvo Baotić

J.J. Strossmayera 184

32275 Bošnjaci, Županja

Kontakt: Pavo Baotić, 098 196 5942